Eerste zinnen

 

 

Eerste zinnen van LezersPoort uitgaven:

Wie mijn eerste boekje niet heeft gelezen of zelf nog nooit een bestelling bij het universum heeft gedaan, vraagt zich natuurlijk af wat deze ‘kosmische bestelservice’ precies te betekenen heeft.
Bestellingen bij het universum

Daar staat ze. Alsof alleen zij gekleurd is in een verder zwart-witte omgeving. Ik kan mijn ogen nauwelijks van haar afhouden.
Dansen in het zand

Hij heeft er altijd van gehouden zich in de drukte van een station te begeven. Het besef van tijd en van wie hij is, kon daar in de mensenmassa verdwijnen.
Dood vertrekt, de liefde blijft, De

Mijn ouders probeerden alles wat in de jaren zestig in Frankrijk beschikbaar was,  om erachter te komen wat er mis was met mij en om er iets aan te laten doen. Ze brachten me naar psychologen, psychiaters en orthofonisten – het Franse equivalent van een logopedist.
Er gaat een wereld voor je open

De workshop was bijna afgelopen. Achthondervijftig mensen dansten op de muziek van het prachtige nummer J’irai au bout de mes rêves! van Jean-Jacques Goldman, waarbij ze hardop hun dromen kenbaar maakten. Ik gaf het voorbeeld door op het toneel zelf mee te dansen.
Ga voluit voor je dromen

In de nacht brandt een grote loods. Als de brandweerlieden op het industrieterrein arriveren, zien ze hoe delen van het dak vlam gevat hebben en naar beneden storten.
Garage Tibet

Ja, dit eerste hoofdstuk duurt twee minuten en vijftig seconden. Zoveel tijd heb je ongeveer nodig om het volgende stukje te lezen, dat je iets vertelt over wat er nog gaat volgen.
Gentle Running

Je zult plezier van dit boek hebben als je interesse hebt in mensen en hun gevoelens en als je jezelf beter wilt leren kennen. Heb je deze interesse, dan ben je waarschijnlijk een gevoelig mens.
Handboek voor gevoelige mensen

Wat is eigenlijk een Indo? Om te beginnen is een Indo iemand van Indische afkomst: een Indo-Europeaan of iemand van gemengd bloed, een nakomeling van een Europeaan en een inwoonster van Indonesië.
Indische Tussenland, Het

Het lijkt misschien raar om een boek over vergeven te beginnen met hoe we kunnen voorkomen dat we moeten vergeven, maar het zou veel pijn schelen, als we ons konden voornemen ons niet te ergeren en ons niet beledigd te voelen.
Je kunt ook jezelf vergeven

De eerste keer dat Tom in het eethuisje van de oude man verzeild raakte was na een vruchteloze vergadering. 
Kado, Het

De kunst van het niet-schrijven begint bij de allereerste gedachte aan het schrijven van een boek. Als je deze eerste stap overslaat, mis je een van je grootste kansen om een niet-schrijver te worden.
Kunst om geen boek te schrijven, De

Gevoelens zijn alles wat je voelen kunt. Pijn in je knie is een gevoel en je boos voelen ook.
Leren omgaan met emoties

1936. Er hangt een angstaanjagende schaduw over de wereld. Niet alleen in Europa, maar ook in Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika is een ongekend machtsspel gaande tussen staten, volken en ideologieën.
Madelena’s bed

Mijn naam is Mark Vale en het enige wat ik met stelligheid over mijn leven kan zeggen, is dat het nooit saai was.
Magisch door het leven

Als eindelijk tussen de bomen het huis zichtbaar wordt, loopt hij er met stramme passen op af. Na de lange wandeling doen zijn voeten pijn. Hij slaakt een zucht die zich oplost in het ijle ruisen van de wind.
Mirrari’s redding

Om het geheugen op te frissen: bij het universum bestellen is niets anders dan jezelf voor ogen houden: zo binnen, zo buiten. Met andere woorden: de buitenwereld is een spiegel van onze binnenwereld.
Oefeningen en tips voor bestellingen bij het universum

Ze was niet ongelukkig. Ze had een lieve man. Een baan met perspectieven. Een hoekhuis met een erker.
Pijnbank van het geluk, De

Zodra ik mijn zus Jill de aankomsthal van het vliegveld in zag komen, wist ik dat er iets mis was.
Radicaal vergeven

‘Een ode?’ ‘Ja, een ode, een hoeraverhaal, een eerbetoon of hoe heet zoiets, gewoon positief, weet je, het waren toch fantastische jaren, of niet dan?’
Ringo’s testament

Een Volkswagen Kever stopte een eindje voorbij mijn rugzak aan de kant van de weg. De bestuurster draaide het raampje omlaag.
Rioja voor de ziel

Op een avond past Ingrid Palm op de kinderen van haar broer. Ze heeft een boekje bij zich met Romeinse sagen en verhalen.
Rome’s schroevendraaiers

In de transpersoonlijke psychologie komen de gevestigde psychologie en een grote verscheidenheid aan esoterische, vreemde, religieuze en wijsgerige stromingen bij elkaar.
Transpersoonlijke psychologie

Hier had ik eigenlijk met een plaatje willen beginnen. Een foto. Of een filmpje. Dat maakt vaak sneller iets duidelijk dan een rij woorden dat kan.
Vrijheid voor moderne mensen