Wim Luijpers en Rudolf Nagiller

 

“Ik ben voor een plezierige, speelse, natuurlijke manier van hardlopen ”

 

Rudolf Nagiller is Oostenrijker, doctor in de economie, heeft tientallen jaren als journalist voor radio en televisie gewerkt, waarbij hij vooral als interviewer naam maakte en prijzen in de wacht heeft gesleept. Als hardloper is hij een laatbloeier.

Wim Luijpers is hardloopexpert en -trainer, opgeleid bij het American Feldenkrais Guild en het Institute for Human Movement in Californië. Hij is geboren in Nederland, groeide op in Nieuw-Zeeland, woonde afwisselend in Oostenrijk en Griekenland en tegenwoordig weer in Nieuw-Zeeland.

In Nieuw-Zeeland heeft hij zich actief beziggehouden met hardlopen. Hij ging in de leer bij Arthur Lydiard, de vader van het moderne hardlopen. Na een aantal jaren als beroepsatleet wedstrijden te hebben gelopen, ontwikkelde hij op grond van zijn kennis van de Feldenkrais Methode, GENTLE RUNNING. Zijn kennis geeft hij door tijdens hardloopworkshops in o.a. Spanje, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Nederland en Nieuw-Zeeland.

Gentle Running is behalve in het Nederlands ook in het Duits, Italiaans, Koreaans en Sloveens verschenen. In het Duitse taalgebied is het het best verkochte boek over hardlopen. Hij schreef het samen met econoom en journalist Rudolf Nagiller.