William Whitecloud

 

“Waar je je aandacht op richt, bepaalt wat je meemaakt. Focus op je doel. Volg je hart”

 

William Whitecloud is geboren in Swaziland. Tot zijn achtste jaar was zijn wereld vol betovering. Dat veranderde toen hij naar een kostschool ging en werd klaargestoomd voor de gestructureerde wereld van werk en loopbaan.

Zijn eerste echte baan was bij een Zuid-Afrikaanse handelsmaatschappij, waar de opvatting dat kapitaal de voornaamste factor in het leven was, er bij hem werd ingehamerd. In 1983 emigreerde hij naar Australië. Daar ging hij werken als beleggingsadviseur in de financiële markten. In een snelle opeenvolging raakte hij verslaafd, verloor hij al zijn geld, liep zijn huwelijk op de klippen en werd bij hem een levensbedreigende ziekte vastgesteld die ongeneeslijk heette te zijn.

Na een bijzondere zoektocht kwam hij onder meer terecht bij de ideeën van Robert Fritz, auteur van het bekende De weg van de minste weerstand en de grondlegger van Technologies For Creating. Hij kwam er achter dat hij een nieuwe weg kon inslaan. Toen hij daarna zag hoe elk gebied van zijn leven opbloeide, naarmate hij zijn nieuwe begrip toepaste, bevestigde dat waar hij als kind in had geloofd. Magisch door het leven is een magisch boek.

In 1996 was hij zo geïnspireerd door het momentum van zijn eigen zelftransformatie, dat hij een trainingsweg begon, een individueel afgestemde cursus Living From Greatness.  

Tegenwoordig woont hij in Byron Bay, Australië.