William Whitecloud - LP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

William Whitecloud

Plus > Auteurs

Geboren in Swaziland. Zijn ouders hadden een grote suiker- en citrusvruchtenplantage die ze veroverd hadden op de rimboe. William groeide op in de wilde natuur en te midden van de magie van de plaatselijke stammen. Tot zijn achtste jaar was zijn wereld vol betovering. Dat veranderde toen hij naar een kostschool werd gestuurd waar geen plaats meer was voor vrijheid en het bovennatuurlijke. Hij werd klaargestoomd voor de gestructureerde wereld van werk, werk en nog eens werk en hij verloor zijn onschuldige verwondering. Hij werd op zijn achttiende opgenomen in de westerse beschaving, als dienstplichtige, niet als vrijwilliger, zoals hij dat nu beschrijft.

Zijn eerste echte baan was bij een Zuid-Afrikaanse handelsmaatschappij, waar de opvatting dat kapitaal de voornaamste factor in het leven was, er definitief bij hem werd ingehamerd. In 1983 emigreerde hij naar Australië. Daar ging hij werken als beleggingsadviseur in de financiële markten. Hij vond het enigszins ironisch dat zijn mentor in de financiële wereld een zeer succesvolle analyst en handelaar was die om bewegingen van de beurs te voorspellen, gebruik maakte van esoterische methodes. Zijn ogen werden geopend voor de bovennatuurlijke verschijnselen die in deze gigantische markten heersten en daarmee werd zijn jeugdige fascinatie voor de verborgen krachten die een rol spelen in de wereld, opnieuw aangewakkerd.

Toch bevrijdde dit inkijkje in de mystieke aard van het universum hem niet van zijn desillusie met een bestaan dat slechts bedoeld leek om aan maatschappelijke verwachtingen te voldoen. In een snelle opeenvolging raakte hij verslaafd, verloor hij al zijn geld, liep zijn huwelijk op de klippen en werd bij hem een levensbedreigende ziekte vastgesteld die ongeneeslijk heette te zijn. Nu zijn leven op een absoluut dieptepunt was geraakt, verplaatste zijn aandacht zich van het louter observeren van buiten hem werkzame fenomenen naar het zoeken van manieren waarop hij magie praktisch kon toepassen om te creëren wat hij echt wilde: een leven dat rijk was in termen van gezondheid, voorspoed, liefde en kunstzinnige expressie.


Deze zoektocht bracht hem in contact met de alchemistische principes van de hermetische filosofie en de ideeën van Robert Fritz, de grondlegger van Technologies For Creating. Beide stromingen verwijzen naar de aanname dat we onbewust onze eigen werkelijkheid creëren en dat er een manier is waarop we het onbewuste de werkelijkheid van onze keuze kunnen laten creëren. Toen hij zich ging verdiepen in deze fantastisch effectieve principes van het verbinden met en manifesteren van wat werkelijk voor de menselijke geest van belang is, deed hij een uitzonderlijk schokkende ontdekking: dat het trieste verhaal dat hierboven staat, precies dat was: een verhaal. Het is allemaal echt gebeurd, maar het was simpelweg het afwikkelen van een script dat hij zelf had geschreven. Gelukkig was dit niet zijn hele ontdekking. Hij kwam er ook achter dat hij een nieuw verhaal kon bedenken, een verhaal dat zijn ware potentieel weergaf. Toen hij zag hoe elk gebied van zijn leven snel 'heel' werd en opbloeide, naarmate hij zijn nieuwe begrip toepaste, bevestigde dat waar hij als kind in had geloofd. Het leven is magisch.

In 1996 was hij zo geïnspireerd door het momentum van zijn eigen zelftransformatie, dat hij een trainingsweg begon, een individueel afgestemde cursus die gewijd was aan het in staat stellen van de deelnemers om hun authentieke aard en aanleg te ontdekken en te leven. Deze training heette Living From Greatness (leven vanuit grootsheid). Hoewel hij bij het LFG-programma betrokken bleef, heeft hij ook met duizenden mensen één-op-één gewerkt en hen gecoacht in het verwerkelijken van hun dromen. Zijn bijna twintig jaar durende zoeken naar de essentie van wat er voor nodig is, als mensen zich willen verbinden met en leven vanuit hun creatieve geest, vormt de basis voor zijn eerste boek: Magisch door het leven.

Nu woont hij in Byron Bay in Australia, waar hij zijn tijd besteedt aan coachen, schrijven, genieten van zijn gezin en aan het zich door de magie laten ontvouwen van het leven.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu