Spruitjesrecept - LP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Spruitjesrecept

Titels

Denis Du Trieux: Het Indische Tussenland
ISBN 978-90-77556-474
LezersPoort Uitgevers


Pagina 133:


1. Spruitjes tumis
Benodigdheden: spruitjes (de bittere), sperziebonen,
bosuitje, een teen knoflook, olijfolie, ketjap manis (zoete
soyasaus).
Bereidingswijze: het bosuitje en knoflook fijn
snijden, en in een wajan (Chinese wok) in de olijfolie fruiten
(tumis, sauté). De spruitjes: stronkje eraf en in vieren snijden,
de sperziebonen: puntjes eraf en in kleine stukjes snijden.
De spruitjes en sperziebonen tien minuten in een rijststomer
stomen, zodat ze niet te zacht worden en dan bij de bosuitjes
en knoflook voegen. Even roerbakken en dan wat ketjap
toevoegen. Eten met rijst en een frikadel jagung (een maisflap).
Omdat ik geen zin heb in al die olietoestanden van de
frikadel jagung, haal ik het gewoon in de Indische winkel.
Op de rijst ook een beetje gomasio (fijngewreven
sesamzaadjes met of zonder zeezout) strooien.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu