Hal en Sidra Stone

 

De beste ideeën die je ooit hebt gehad voor een boek zijn de ideeën die je bent vergeten

 

Hal Stone (1927 – 2020) en Sidra Stone (1937-) werkten  zo’n 35 jaar samen. Ze waren pioniers in het verkennen en ontwikkelen van nieuwe vormen van therapie en transformatie van mensen, relaties en organisaties. Zij stonden aan de wieg van wat bekend is geworden als de Voice Dialogue methode.

Hal Stone was na zijn studie aan de universiteit van Californië in Los Angeles begin jaren vijftig vier jaar psycholoog in het Amerikaanse leger. Daarna volgde hij een opleiding aan het Jungiaans instituut van Los Angeles. Begin jaren zeventig nam hij afscheid van de Jungianen en richtte hij het Center for the Healing Arts op (1973). Sinds zijn afstuderen heeft hij onafgebroken gewerkt als praktiserend psychotherapeut, trainer en schrijver.

Sidra Stone studeerde af aan de universiteit van Maryland. Van 1972 tot 1979 was ze directeur van Hamburger Home, een tehuis voor adolescente meisjes. Zij heeft altijd gewerkt als klinisch psycholoog, zowel in een eigen praktijk als binnen instellingen en organisaties. Ook Sidra schreef, alleen of samen met Hal, verschillende boeken.

Vanaf de vroege jaren tachtig gaven Hal en Sidra Stone workshops. Dat deden ze behalve in de V.S. onder meer in Australië, Canada, Engeland, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Israël, Hongarije, Mexico en Zwitserland.

De kunst om geen boek te schrijven.