Hal & Sidra Stone - LP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hal & Sidra Stone

Plus > Auteurs

Hal Stone (Detroit, 1927-Thera, 2020) en Sidra Stone (Brooklyn, 1937);werken al zo'n 35 jaar samen. Ze zijn pioniers in het verkennen en ontwikkelen van nieuwe vormen van therapie en transformatie van mensen, relaties en organisaties. Zij stonden aan de wieg van wat bekend is geworden als de Voice Dialogue methode. Ze trouwden in 1977.

Hal Stone was na zijn studie aan de universiteit van Californië in Los Angeles begin jaren vijftig vier jaar psycholoog in het Amerikaanse leger. Daarna volgde hij een opleiding aan het Jungiaans instituut van Los Angeles. Begin jaren zeventig nam hij afscheid van de Jungianen en richtte hij het Center for the Healing Arts op (1973). Sinds zijn afstuderen heeft hij onafgebroken gewerkt als praktizerend psychotherapeut, trainer en schrijver.

Sidra Stone studeerde af aan de universiteit van Maryland. Van 1972 tot 1979 was ze directeur van Hamburger Home, een tehuis voor adolescente meisjes. Zij heeft altijd gewerkt als klinisch psycholoog, zowel in een eigen praktijk als binnen instellingen en organisaties. Ook Sidra schreef, alleen of samen met Hal, verschillende boeken.


Vanaf de vroege jaren tachtig geven Hal en Sidra Stone workshops. Dat deden ze behalve in de V.S. onder meer in Australië, Canada, Engeland, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Israël, Hongarije, Mexico en Zwitserland.

Sinds de eerste workshop in november 1982 in Den Haag, heeft Nederland een speciale plek in hun hart. Wie hen eenmaal heeft meegemaakt, vergeet nooit hun humor en hun aandachtige, zorgvuldige benadering. Daar komt nog bij dat ze voortreffelijke leraren zijn en dat hun aanpak haast vanzelf tot resultaat lijkt te leiden.

Ja, Hal en Sidra Stone hebben wel degelijk ooit een aantal boeken en artikelen geschreven. Hoe kan het dan dat ze ook een boek hebben geschreven over het gegeven dat je helemaal geen boeken HOEFT te schrijven? In het boek 'De kunst om geen boek te schrijven' staat een lange lijst van alles wat zij NIET hebben geschreven. Het almaar boeken willen schrijven kan een worsteling zijn die levensvreugde wegneemt en verhindert dat je gewoon je leven kunt leven met alle plezierige ontdekkingen en lastige uitdagingen die daarbij horen. Is boeken schrijven dat allemaal waard? Durf NIET te schrijven!


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu